Inici

Tècniques no quirúrgiques pel tractament de les varius

ESCLEROSI AMB MICROESCUMAdoppler_clip_image004

Es cateteritza la vena i s’introdueix una emulsió de microescuma , barreja d’aire i líquid esclerosant, que irrita la paret de la vena i provoca sellat i fibrosi de la mateixa.

No requereix anestesia i es fa de forma ambulatòria.

Es pot utilitzar en varices mitjanes i grans. És d’especial utilitat en varices en que per dificultat tècnica es desaconsella la cirurgia , o bé com a complement del tractament quirúrgic en varices residuals.

Després del tractament es col·loca una mitja compressiva que s’aconsella portar 3-4 dies.

Després d’uns dies la zona tractada es pot endurir i envermellir (flebitis química) i pot requerir l’aplicació de cremes antiinflamatòries per pal·liar les molèsties. Pot persistir una coloració fosca en el trajecte de la variu però que desapareix amb el temps.

ESCLEROSI I CRIOESCLEROSI

Pretén la eliminació de varícules i aranyes vasculars mitjançant la injecció de líquid esclerosant. El contacte del líquid amb la aret de la vena produeix una flebitis química i posteriorment una fibrosi del vas .

Si l’esclerosi es realitza en fred (-30º) sembla que augmenta l’efectivitat al sumar l’efecte vasoconstrictor (crioesclerosi).

S’utilitzen per a tractament estètic i sol requerir sessions repetides.

LASER VASCULIGHT

Pretén la eliminació de varícules i aranyes vasculars mitjançant la la fotocoagulació amb laser. Varia la tolerància en funció del tipus de pell i no es pot realitzar els mesos calorosos

S’utilitza per a tractament estètic i sol requerir sessions repetides.

FÀRMACS

Flebotònics: pretenen reforçar la paret de les venes i afavorir el retorn venós. La seva eficacia terapèutica és discutida.

Corticoides tòpics: es donen en casos d’afectació de la pell, sempre de forma temporal i sota prescripció mèdica

Anticoagulants orals: es donen per a tractar les trombosis profundes. Requereixen control mèdics periòdics

Heparina subcutània: s’administra sobretot com a tractament profilàctic per evitar trombosi en determinades situacions (viatges llargs d’avió, postoperatoris , etc...). A dosis elevades també poden tractar les trombosi

Gels freds: s’apliquen tòpicament per alleujar els símptomes

TRACTAMENTS FÍSICS

Mitges de compressió decreixent: afavoreixen el retorn venós. Hi ha diverses llargades i intensitats de pressió. Molt útil en les persones amb feines en que han d’estar dretes molta estona

Apòsits i embenatges compressius: per a tractar ulceres varicoses. Sempre en mans de DUI especialitzada

Pressoteràpia: pot ajudar en persones immobilitzades, sempre en mans de personal especialitzat

eco-CHIVA Girona s.l.p - Girona - 972 204 350 - info@tractamentdevarius.cat - Nota legal
Gestor web Comunicatek
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies